nainen etsii on  sex

Tarina luikerteli Kymenlaakson murteen ominaispiirteiden pohdinnasta nujakkaan Sami Hyypiän kanssa. Kuuntele iltapäivän parhaat palat! Kymenlaakson Radion Parlamenttivieraana on kansanedustaja Ari Torniainen kesk. Haastattelussa hän arvostelee muun muassa hallituksen kaavailemaa kuntauudistusta. Toimittajana on Jaakko Mäntymaa. Kotkan Maretariumissa rantakäärmeiden määrä moninkertaistui kesän lopulla. Käärmepariskunta sai 19 munaa, joista suurin osa on jo kuoriutunut.

Rantakäärme on kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen eläin. Esimerkiksi vaaran uhatessa se ruiskauttaa viholliseen kaamean pahanhajuista ainetta. Toinen keino sillä on heittäytyä selälleen ja esittää kuollutta. Maija Tuunila kävi ihmettelemässä maretariumin rantakäärmeitä Kotkan Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkosen kanssa.

Tämänkertainen parlamenttivieras, kotkalainen kansanedustaja Sirpa Paatero sd. Viidestä tamperelaismiehestä koostuva yhtye 4W - hatunnosto Juha "Watt" Vainiolle soittaa ainoastaan Junnun tuotantoa. Kymenlaakson Radion Parlamenttivieras -ohjelman haastattelussa on perussuomalaisten kotkalainen kansanedustaja Juho Eerola.

Hän kertoo ohjelmassa muun muassa värikkäästä julkisuuskuvastaan sekä näkemyksensä kuntaliitoksista. Kotkalainen Maiju Lanki on Metsähallituksessa suunnittelijana ja työpäivät kuluvat usein tutkimalla vedenalaista maailmaa sukeltaen. Iittiläset maatalousyrittäjät Pekka Mukula ja Mikko Hietalahti puivat viikonloppuna rypsisatonsa viimeiset erät.

Alkukesästä kirpat söivät taimia, seuraavaksi kuoriaiset imivät kukista nesteet pois ja lopuksi kaalikoi söi puolet siemenistä. Sadosta tuli niin kehno , että Mukula ei aio kylvää rypsiä ensi keväänä ja Hietalahtikin pienentää viljelyalaansa. Kouvolan kulttuurilautakunta on ehdottanut museoverkkoselvityksen pohjalta yhdeksän Kouvolassa sijaitsevan museon lakkauttamista.

Elimäen kotiseutuyhdistys on anonut kotiseutumuseolleen vuoden jatkoaikaa. Museonhoitaja Paula Heikkilä kertoi museon kiinnostaneen tänä kesänä matkailijoita. Kotkassa pelataan viikonloppuna rockfutiksen SM-mitaleista. Kyseessä on ei-niin-totinen tapahtuma, jossa jaetaan sarjapisteiden lisäksi myös tyylipisteitä. Kentällä kirmaa viikonloppuna useita rokkistaroja ja julkkiksia, muun muassa Kalle Ahola ja Paavo Arhinmäki nähdään kentällä.

Tapahtuma avataan jo tänään perjantaina, kun vastakkain asettuvat viime vuoden divarisarjan voittaja Moskovan Laturi ja kotkalaisista rock-ihmisistä koottu dream team.

Jaakko Mäntymaa tapasi kotkalaiset haastajat. Satakunta koiranäyttelyä kiertänyt Risse ei saa näyttää kehässä liian siistiltä. Ajantasassa vieraili professori Marina Heinonen. Samuli Laiho on monelle tuttu muusikkona ja musiikintekijänä.

Takana on pitkä ura Hearthill-yhtyeessä, sooloartistina ja vaikkapa Ismo Alangon Säätiön riveissä. Nyt edessä on ura myös kirjailijana. Esikoisromaani Topliner on juuri julkaistu ja kustantaja tuntuu olevan liikkeellä tosissaan uuden tekijän suhteen.

Esikoisromaanin päähenkilö Matias Heininen ajaa takaa pop-hittiä Berliinissä, osana globaalia biisintekijäverkostoa. Asiasanoiksi sopivat popmusiikin lisäksi päihteet, isyys, aviokriisi, meditaatio ja taiteen kuvaaminen kirjallisuudessa. Vaikka nyt rohkaistaan puhumaan häirinnästä, ketään ei saa painostaa kertomaan kokemuksestaan. Jokainen valitsee itse kokemuksensa jakamisen rajat, sanoo Naisten linjan viestinnän suunnittelija Johanna Storck.

Tärkeää on uskoa, kuunnella ja viestiä toipumisen mahdollisuudesta. Uusin keskustelu käynnistyi Ylen uutisesta, jossa useat naiset elokuva-alalta kertovat elokuvaohjaaja ja professori Lauri Törhösen häirinneen heitä. Ongelma on kuitenkin yhtä nimeä laajempi, eikä pelkästään elokuva-alalla. Kaikki tiesivät, mutta kukaan ei puuttunut. Sama tarina on toistunut maailmanlaajuisesti. Se kertoo häirinnän sallivasta kulttuurista, mutta myös häirintään puuttumisen vaikeudesta.

Sen on muututtava, nyt ravistellaan rakenteita, sanoo Johanna Storck. Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho kutsui jalkapallovaikuttajat kokoon miettimään millä keinoin Suomesta tulee menestyvä jalkapallomaa - jalkapallohan on jo maan suosituin urheilulaji.

Olosuhteisiin on satsattu viime vuosina: Mutta fanituotteissa, markkinoinnissa ja yritysyhteistyössä ollaan edelleen alisuorittajia, myöntää Suomen Palloliiton tuore puheenjohtaja Ari Lahti.

Väinö Linnan Täällä pohjantähden alla on tärkeä teos ja aikanaan oikaisi väärän kuvan, joka oli syntynyt ns. Sodat ja vallankumoukset ovat aina saaneet alkunsa suotuisissa oloissa voimakkaiden tai heikkojen johtajien päätöksin. Suomessakin kapinan syttyminen edellytti maailmansodan lopun olosuhteita, Venäjän vallankumouksellisten yllytystä ja oppineita harhaanjohtajia.

Lentomatkustajilla saattaa olla väärä kuva lentoliikenteen turvallisuudesta. Moni matkustaja kuvittelee, että onnettomuudet ovat harvinaisia ja että niistä ei ole mitään mahdollisuutta selvitä. Tämä on väärä luulo. Oikeassa elämässä onnettomuuksia tapahtuu paljonkin, mutta useimmissa tapauksissa kukaan ei edes loukkaannu siitä huolimatta, että lentokone vaurioituu korjauskelvottomaksi.

Tällaiset onnettomuudet sattuvat useimmiten lentokentillä tai niiden välittömässä läheisyydessä. Näistä onnettomuuksista ei juuri uutisoida. Tosin melkoisen poikkeuksen teki viime lauantaina Pohjois-Turkissa tapahtunut pahannäköinen onnettomuus, josta viestintävälineet kertoivat jopa kuvien ja videoiden kanssa. Kone ajautui kiitotieltä jyrkälle rantapenkereelle ja oli suistua mereen.

Kaikki matkustajat kuitenkin selvisivät koneesta hengissä. Aivan viime aikoina on esille noussut uudenlainen ongelma. Matkustajat eivät poistu koneista ohjeiden mukaisesti ja he jäävät poistuttuaankin roihuten palavan onnettomuuskoneen äärelle.

Syynä tähän oudolta tuntuvaan toimintaan on some. Matkustajat haluavat saada henkensäkin uhalla mahdollisimman dramaattista kuvaa onnettomuudesta ladatakseen materiaalia sivuilleen. Tästä toiminnasta on näyttöä Turkin tuoreessa onnettomuudessa.

Olli Ihamäki tapasi lentokapteeni Heikki Tolvasen. Ensimmäiset ihmiset laskeutuivat Kuun kamaralle heinäkuussa Nyt haaveillaan jo Marsiin pääsystä, mutta Kuu kiinnostaa edelleen. Joulukuussa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi haluavansa amerikkalaisten aloittavan uudelleen kuulennot. Ilmatieteen laitoksen Avaruustutkimus ja havaintoteknologiat -tutkimusyksikön päällikkö Ari-Matti Harri sanoo olevan useita syitä sille, miksi Yhdysvallat Kuuhun halajaa.

Kuusta ei tiedetä läheskään kaikkea. Ymmärryksen ongelma on ihmiskunnan suurin haaste. Tekoäly voi auttaa meitä ymmärtämään toisiamme, sanoo tekoälytutkija, professori Timo Honkela. Aivosyöpää sairastava Honkela oli Ajantasan vieraana helmikuussa , kun Rauhankone-hanke oli vasta alussa. Nyt hän on haastateltavana uudelleen, kun tekoälytutkijan testamentti on valmis. Tekoälytutkijan testamentissa Honkela kuvaa tarkemmin ideoimansa merkitysneuvottelun prosessia ja tapaa, jolla kieli toimii tässä maailmassamme.

Merkitysneuvottelu tuo meille yhteistä käsitystä siitä, mistä me puhumme kun puhumme esimerkiksi terveydestä, hyvinvoinnista, tasa-arvosta. Lauluntekijä Hector on saanut yhdessä toimittaja Heikki Harman kanssa muistelmansa valmiiki. Asfalttihippi vie luvun Töölöön, luvun folk-keikoille ja luvun järisyttävän suosion vuosiin. Lähetyksen juontaa Pauliina Grym. Omaperäisiä näkökulmia jalkapallon MM-kisojen tarkasteluun kertovat sirkustirehtööri Juha Ekorre, tanssin lehtori Jenni Nikolajeff ja kansainvälinen shakkimestari Jussi Tella.

Kittilän Hiljaisuus-festivaalilla soivat tänä vuonna niin kasvit kuin sopraanotkin. Kalle Hammin musiikki perustuu kasvien ääniin. Festivaalin molempien taiteellisten johtajien, säveltäjä Outi Tarkiaisen ja sirkustaiteilija Henna Kaikulan teokset ovat osa Hiljaisuuden vuodenajat-spektaakkelia, jossa runoteoksiin yhdistyy klassinen laulu, akrobatia ja vaikkapa Särestöniemen museon luonnonäänet. Kulttuuuriykkösen Tuukka Pasanen tapasi festivaalin taiteelliset johtajat ja Kalle Hammin Särestöniemen joensolinan äärellä.

Kirjastot ovat valokeilassa tämän vuoden Venetsian arkkitehtuuribiennaalin Suomen paviljongissa. Miksi arkisesta lähikirjastosta on tullut radikaali ilmiö, josta kansainvälinen lehdistö kuhisee? Entä voiko kirjastoa ajatella tekoälynä?

Kulttuuriykkösen vieraana ovat Suomen paviljongin kuraattori Anni Vartola, arkkitehti Helmi Kajaste, kirjastoista intoileva toimittaja Minna Joenniemi, sekä professori Jussi Parikka. Musiikki on kulttuurin voimallisimpia sukupuolen ja seksuaalisuuden neuvottelukenttiä. Se muokkaa voimakkaasti asenteitamme. Vanhassa kansanmusiikissa naisen riemukasta seksuaalisuutta ei piiloteltu, mutta se siivottiin sittemmin piiloon vuosisadoiksi.

Ilmapiiri on alkanut vapautua, mutta silti rohkeimmatkin valtavirran artistit ovat pääsääntöisesti kieli keskellä suuta. Musiikkitalon kahvilassa keskustelemassa ovat feminististä kansanmusiikkia tekevä Amanda Kauranne ja Turun Yliopiston kulttuurisen musiikkitieteen tutkija Anna-Elena Pääkkölä, sekä Sofa-duon Sonja Kuittinen ja Fanni Norola. Kuvanveistäjä Laila Pullisen ensimmäiset teokset tuodaan esille Vantaalla Nissbackan kartanon veistospuistossa.

Vuonna Pullinen oli lahjakas lupaus, joka oli hyvin varhain tietoinen taiteen traditiosta. Laila Pullisen poika Jean Ramsay haastattelussa.

Read More